H I T! Słodkie krówki migdałowe, pysznie ciągnące

Krówki były dla Ciebie zawsze pożądanym guilty pleasure?

Teraz już nie, bo jeśli raz wypróbujesz ten przepis, będzie za Tobą chodził jeszcze długo... :)


Dzięki zawartości daktyli cukierki nabierają subtelnego smaku karmelu, płatki migdałowe dodają im subtelności, a mus kokosowy i mleko ryżowe sprawiają, że te słodycze stają się prawdziwą rozkoszą dla zmysłów.

Składniki(na ok. 25 krówek)

- 12-15 daktyli BIO
- 150 g płatków migdałowych
- 1,5 łyżki musu kokosowego (u mnie z Foods by Ann Ani Lewandowskiej)
- trochę mleka roślinnego, najlepiej ryżowego

Przepis

Daktyle zmiksowałam, dodałam płatki migdałowe, zmiksowałam ponownie. Wrzuciłam mus kokosowy oraz dolałam mleka ryżowego. Wymieszałam wszystko. W dłoniach formowałam małe kuleczki i włożyłam je do plastikowego pojemnika. Można też przełożyć masę do jednej dużej formy i potem podzielić ją na mniejsze cukierki lub przełożyć masę do mniejszych foremek. Cukierki włożyłam do zamrażarki na noc.

Najlepiej jeść je tuż po wyjęciu z zamrażarki.

Cheers! :)

Inspirowałam się przepisem na daktylowe krówki z bloga https://hpba.pl

Zdj. Health Must Have



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty